Захарова: Доларът е проблемна валута

От началото на войната в Украйна виждаме края на хегемонията на Запада

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Конфликтът в Украйна сложи край на хегемонията на Запада. Това заяви Жерар Аро, бивш посланик на Франция в САЩ и бивш постоянен представител на страната в ООН, съобщава LCI.

„Това, което виждаме от началото на конфликта в Украйна, е края, краят на западното движение. Западът доминираше в света. Ние доминирахме от края на 19-и век и днес това приключи, а сега всички тези страни се възползват от това: „вече няма господар в света, това приключи, ние също имаме свой собствен поглед върху света“. Така Аро резултатите от срещата на Групата на двадесетте (Г-20), и по-специално смекчаването на езика по отношение на Украйна в заключителното изявление и засилването на антизападните настроения в Африка.

Аро обяснява отказа на африканските страни да подкрепят антируските действия на Запада на международната сцена с факта, че на този континент конфликтът в Украйна се смята за „война на белите“, в която африканците не искат да се намесват.

Той добави, че тези страни напомнят, че когато на тяхна територия е имало войни, европейците и другите страни от Западния блок „не са искали да им помогнат“.

„Така че това е краят на западното движение. Сега се оказва, че Западът е напълно обединен около САЩ заради войната в Украйна. Струва ми се, че Франция трябва да се опита да избегне тази конфронтация между Запада и останалия свят“, каза той.

„Да, ние сме добри съюзници в НАТО, но трябва да имаме своя собствена линия. Трябва да бъдем мостът между този обединен Запад пред лицето на руската агресия и останалия свят“, заключи Аро.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар