От немай къде: ВСС подпука трима прокурори по „Осемте джуджета“ и рекета на Пепи Еврото

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет доброзорно започнаха дисциплинарни производства срещу трима от прокурорите, които са работили по разследването „Осемте джуджета“, в което главен герой е рекетьорът и бивш следовател Петьо Петров – Пепи Еврото.

На мушката са обвинителите Димитър Петров от Специализираната прокуратура, както и Мария Николова и Нели Славова от Софийската районна прокуратура, командировани в Специализираната.

През ноември бившият служебен министърът на правосъдието Иван Демерджиев поиска прокурорската колегия на ВСС да започне дисциплинарни производства срещу тях, а от там му му поставиха срок да предостави всички доказателства и документи, с които разполага по случая.

По време на разследването „Осемте джуджета“ бизнесменът Илия Златанов и синът му Явор описваха пред „Антикорупционен фронт“, че са станали жертва на висши представители на прокуратурата и на бившия следовател Петьо Петров в схема за завземане на бизнеса и имуществото им.

Част от ограбеното отиде във видни гербопитеци – например луксозен джип тойота „Секвоя“ бе засечен у дъщерята на шофьора на Мето Илиенски и злощастен министър на МВР при ГЕРБ Младен Маринов – Силвия, уличен във връзки с мафията от десетилетия. Братът на мутрфона от ГЕРБ пък бил личен шофьор на рекетьора Пепи Еврото.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар