От полунощ още 20 милиона англичани влизат в най-стриктен локдаун – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От полунощ още 20 милиона англичани ще попаднат в най-високата четвърта степен на местна карантина заради кризисната ситуация с лавинообразно увеличаващия се брой на заразявания с Covid-19, съобщи в парламента министърът на здравеопазването Мат Ханкок.
Четвърта степен на местна карантина на практика е равносилна на локдаун, в какъвто от утре ще бъдат над три четвърти от 57-милионното население на Англия (близо 78%).
Мат Ханкок избегна да отговори на въпроса дали не е време цяла Англия да премине в карантина от четвърта степен.
Цели 981 са жертвите на вируса в Англия за последното денонощие, като това е най-големият брой от 24-и април насам. В същото време бяха регистрирани нови 50 023 случая на Covid-19, което представлява лек спад спрямо вчерашния рекорд от 53 135.
По-рано премиерът Борис Джонсън каза, че 60% от случаите на заразявания се дължат на новия щам.
По повод на новината, че е одобрено използването на ваксината на “АстраЗенека” от 4 януари, премиерът предупреди хората да не си мислят, че битката с коронавируса е приключила.
Очаква се също отварянето на училищата в средното образование за учениците последна година, планирано за 4 януари 2021г., да бъде отложено предвид на епидемичната обстановка. Забавянето на завръщането към занятия се отнася също за колежите и университетите.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар