От последните минути! Вижте докъде стигнаха пипалата на Октопода ГЕРБ в България!

Брюксел, България, Главните новини, Икономика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ОЛАФ ни зашлеви поредния шамар, от който никого  не го заболя.

Бяха извадени данни, че водещите държави по злоупотреби с еврофондове  са Румъния, България и Унгария. Ние сме на второ място след Румъния и яко  цицаме европари.  Не за държавата разбира се, а за джобовете на безпардонните ни и нагли  политици. Тези данни са изнесени в годишния доклад на Европейската служба за борба с измамите с еврофондове. А измамите у нас са станали в голямия си  процент при  източването на  земеделските субсидии и подпомагането на бедните райони.

Проверени са  1400 сделки, а най-фрапантната е, че ЕС е платила  1.3 милиона евро за предприятие за замразени зеленчуци у нас, което не е построено, както е по проекта, а  парите са потънали нейде и използвани в противоречие с правилата за еврофондовете..

Най-много намирисвала поръчката за оборудване на „предприятието“, и проверката показала,   че става дума за измамно раздуване на цените и голяма злоупотреба с евросредства.

На всичкото отгоре от ОЛАФ съвместно  с български следователи открили,  че целият проект по нито един показател не отговаря на условията дори за кандидатстване за финансиране от еврофондовете, а парите били отпуснати…

През 2015 година агенцията е направила рекорден брой разследвания –  304. Започнати са нови 219 проверки,  а са докладвани още 1440 сериозни случаи за крупни злоупотреби.

Според генералният секретар на ОЛАФ Джовани Кеслер,  у нас рязко е скочил броят  на засечените измами след 2013 година. Кражбите са се увеличили буквално лавинообразно и бизнесмени са се облагодетелствали неправомерно от отпуснатите пари. А зад гърба на бизнесмените стоят пък крупни фигури от политическия ни живот, но това, разбира се, не е споменато в доклада. Трябва да се досетим сами.

За сметка на това Държавния департамент на САЩ не беше така деликатен и в свой доклад обяви, че България е най-корумпираната страна. Корупцията е от ниво чиновник и засяга чак най-висшите кръгове, а народът няма вяра нито в правителството, нито в институциите. Хората не вярват в почтеността на бизнесмените и на прокуратурата, защото   непрекъснато стават свидетели как се нарушават правата им.

Дотук добре.

И без ОЛАФ и Държавния департамент, ние си знаем, че сме корумпирана държава с корумпирани политици.

Въпросът е защо управляващите се правят, че не виждат докладите и не взимат никакви мерки.

И в двата доклада се твърди, че сме залети от корупция. Или иначе казано сме затънали до ушите в мизерия, а политици и бизнесмени крадат като за световно.

Данните са от последните три години, но и преди имаше подобни доклади.

В случая е закономерно да зададем въпроса, защо няма нито един осъден за корупция у нас? Има само обвинени, чиито дела се влачат с години и накрая съдът ги оправдава. А световните агенции направо ще ни проглушат ушите, че политици и бизнесмени крадат нагло и като за последно.

Днес Лиляна Павлова се появи по телевизията и обясни, че докладите за България са така негативни, защото опозицията изкарвала кирливите ризи на управляващите и ги развявала.

Е, браво!

А ако нямаше кирливи ризи, какво щеше да вее? Или опозицията сама ги е и изцапала?

И докато родните управляващи и опозиционери си размятат мръсното бельо по телевизионния екран, народът изпада в още по-голям гняв.

Чуват се буйни гласове – да влезем в парламента и да ги изметем всичките, както направиха в Македония!

Чуват се и  други, примирени гласове – те си крадат, а ние нищо не можем да направим. Освен да избягаме в чужбина.

Нищо не можем да направим ли? Можем, братя, можем!

Преклонена главица сабя не я сече, но не се ли наведохме прекалено много?

Не си ли я преклонихме толкова, че заприличахме на щрауси, а точно в такава поза ни харесват управниците ни. Разтреперани и безпомощни!

Но ако не ни пука вече какво се случва с нас и че сме стигнали дъното, това ли ще завещаем на децата си?

Една оглозгана и ограбена страна и чорбаджии, които са ги направили по рождение роби.

В робство ли ще живеят и децата и внуците ни?

Стегни се народе!

Извади тази робска глава от пясъка, защото друг изход да оцелеем като държава нямаме.

Наглите ни управляват!

Свобода или…свинец!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар