ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! НАП прикрива схеми и злоупотреби в хазартния бизнес! (ДОКУМЕНТИ)

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ЧИИ ИНТЕРЕСИ НАСТЪПИХМЕ И КОГО ПАЗИ НАП?!

Хазартния бизнес в България се разраства изключително агресивно.

През последните десетилетия хазарта се оказа изключително обгрижван от управляващите.

Това е бизнес, който се ползва с грижата и закрилата на нашите политици и управници.

Той е по важен за управляващите от здравеопазването, лекарствата, хляба, образованието, социалните грижи и хранителният бранш.

С оборот за над 3 милиарда за миналата година, хазарта внася нелогично и необяснимо (или обяснимо) малко данъци в държавната хазна и за него се полагат специални грижи, административни отстъпки и данъчни облекчения.

Търкането на билетчета се превърна в национален спорт, а националните телевизии, в денонощни игрални зали! Корпулентен бизнес за корпулентни бизнесмени!

Всички сме чували митове и легенди за печалбите в бранша, както и за зависимостите, обвързаностите и корупционните схеми, в които са вплетени босовете на управляващата ни мафия за да разтварят институционален и данъчен чадър и осигуряват спокойствие на хазарта и участниците в този бизнес.

На 26.03.2018 г.. БОЕЦ внесохме Заявление по ЗДОИ до НАП изисквайки конкретна информация за да внесем яснота по темата!

НАП обаче предпочетоха да нарушат Закона, но не и да отговорят на въпросите ни и да ни предоставят исканата по ЗДОИ информация! Въпросът е ЗАЩО?! Припомняме , че преди месец БОЕЦ огласихме информация за над 16.2 милиарда лева злоупотреби с ДДС, получена именно от НАП!

Явно информацията за хазарта е много по „опасна“от милиардите за ДДС-то, щом този път отказват да ни отговорят. Явно злоупотребите и пропуснатите ползи за държавата от хазарта са в размер, чието огласяване би заплашило стабилността на управляващите! След направените от БОЕЦ разкрития за схемите и милиардите източено ДДС, в НАП последваха панически действия.

Обявени бяха съкращения на цели отдели и стотици служители.

По информация на хора от системата, успоредно с тази чистка в системите на НАП се извършва и „прочистване“ на архивите и базите данни. Преди две седмици НАП отказаха да ни предоставят имената на фирмите източили 16.2 милиарда ДДС, за което БОЕЦ заведохме дело в Административен съд София-град.

Пълен текст на Заявлението по ЗДОИ до НАП, входирано от БОЕЦ на 26.03.2018 г.., на което получихме мълчалив отказ:

„До

г-жа Галя Димитрова – изпълнителен директор на НАП

З А Я В Л Е Н И Е

ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

От ГД ”БОЕЦ- БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” , ЕИК 176949776

АДРЕС: ГР.ВИДИН, ЖК”ПАНОНИЯ”, БЛ.4, ВХ.”З”, АП.157

ТЕЛ. 0899-591399

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци, на основание на чл.3, ал.2, т.1 във връзка с чл.14., ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация, както и на основание чл. 182, ал.3, т.2 от ДОПК, при условията на надделяващ обществен интерес, ГД БОЕЦ изискваме от Галя Димитрова в качеството и на изпълнителен директор на НАП, да ни предостави в законоустановения срок, на хартиен носител, в писмена форма, на посочения адрес на ГД БОЕЦ, както и в електронен вид на електронната поща на ГД БОЕЦ – [email protected], следната обществена информация:

Първо: Какъв е размерът на отписаните вземания на НАП поради изтекла давност по години за периода 2009 г.включително – 2017 г.включително.

Второ: Какъв е общият размер на отписаните вземания на НАП по години за периода 2009 г. включително – 2017 г. включително.

Трето: Какъв е размерът на несъбрания корпоративен данък по ревизионни актове на НАП по години за периода 2009 г. включително – 2017 г. включително.

Четвърто: Какъв е общият размер на оборота по години на фирмите занимаващи се с хазартна дейност с хазартни съоръжения, включително и хазартни игри и необлагаеми с ДДС за периода 2009 г. включително – 2017 г. включително.

Пето: Какъв е общият размер на декларираната печалба по години от фирмите занимаващи се с хазартна дейност с хазартни съоръжения включително и хазартни игри за периода 2009 г. включително – 2017 г. включително.

Шесто: Какъв е общият оборот на годишна база по години на фирмите занимаващи се с хазартна дейност с хазартни съоръжения включително и хазартни игри за периода 2009 г.включително – 2017 г. включително.

Седмо: Пълен списък на фирмите занимаващи се хазартна дейност с хазартни съоръжения, включително и хазартни игри за периода 2009 г. – 2017 г.

Считаме, че поради високия и надделяващ обществен интерес към исканата от БОЕЦ информация, както и поради нашето законно право да си съставим с исканата информация собствено мнение за дейността на НАП като задължено лице, исканата от нас информация ще ни бъде предоставена в законно установеният срок на посочения от БОЕЦ носител и адрес в изпълнение на ЗДОИ.

Дата 26.03.2017 г. Г. Георгиев /председател ГД „БОЕЦ”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар