От първо лице: От ФК “Беласица” говорят за починалия героично шофьор

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шофьорът на автобуса с футболисти, който снощи почина на магистрала “Тракия”, след като рязко му прилоша в движение, е успял да отбие с последни сили от магистралата и така е спасил пътниците. Това съобщиха от полицията в Пазарджик днес.


Водач на автобус почина, докато шофира на АМ

В автобуса са пътували 24 футболисти и треньори от футболен клуб “Беласица” – Петрич. Сред тях няма сериозно пострадали. Цял Петрич днес говори за Нако Велянов като за герой – той е бил един от най-запалените фенове на “Беласица”.

Само няколко от пътуващите в автобуса футболисти на ФК “Беласица” имат леки наранявания, всички обаче са все още притеснени и уплашени след инцидента. Казват, че всичко се е случило буквално за няколко минути.

Категорични са, че благодарение на бързата си реакция, шофьорът е предотвратил огромна трагедия. Той обаче не успя да запази живота си. Предполага се, че е починал от инфаркт. Точната причина за смъртта му ще стане ясна утре, след като му бъде направена аутопсия.

Кирил Георгиев е сред най-тежко пострадалите при инцидента футболисти. Той е с наранявания по главата и охлузвания по тялото.

“Аз седях в задната част на автобуса, по едно време видях един от моите колеги, който се затича назад и каза: Дръжте се, дръжте се. Първо аз си помислих, че се удряме челно в друг автомобил, но по едно време усетихме все едно в дупка падаме, няколко труса и автобусът беше излязъл отстрани на магистралата. Това сме го гледали само по телевизията, по филмите, изпочупиха се стъклата на автобуса”, разказа пред БНТ вратарят Кирил Георгиев.

Най-близо до шофьора в автобуса е седял управителят на ФК “Беласица” Иван Златински.

“Забелязах, че изненадващо автобусът поема към канавката, подвикнах: Излизаме от пътя, излизаме от пътя. Явно той не ме чуваше вече, беше починал. В тъмнината, чупенето на прозорците, шумотевицата, просто чакахме автобусът да спре само”, спомни си Златински и потвърди думите на фитболистите, които обявиха, че са живи благодарение на бързата реакция на шофьора: “В последния си момент опита да спаси отбора. Да благодарим на него и на Господ, че ни остави живи в този момент”.

67-годишният Нако Велянов е с дългогодишен опит зад волана. Местните го познават като спокоен и лъчезарен човек. Мъжът е бил сред най-запалените фенове на ФК “Беласица”, от години е подкрепял отбора и често е присъствал на футболните им срещи.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар