От сега: Арестуваха управителя на ВиК-Перник Иван Витанов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Задържаха управителя на ВиК-Перник Иван Витанов. Арестът ме у станал тази сутрин рано в дома му. Това научи преди всички Фрог нюз от източници в прокуратурата.

Витанов трябваше да бъде освободен като управител на общото събрание на дружеството на 10 януари-утре.

Направен е обиск в дома му и е откаран в СДВР в София. По-рано тази сутрин по медиите излезе информация, че спецчасти са нахлули във ВиК-Перник и в МОСВ. В 10.30 часа се очаква главният прокурор да даде брифинг за акцията.

Само преди ден Иван Витанов даде интервю за разследване на Валя Ахчиева за водната криза, в което обяви, че водният цикъл на Перник не се е състоял заради взет кредит от предишния управител в размер на 3 млн. лева. Същият управител- инж. Камен Каменов, държавата тези дни назначи за прокурист на ВиК-Перник.

Кредитът е взет по време на правителството на Пламен Орешарски, когато Каменов е управлявал водата в Перник. Перничани коментират, че с акцията по ареста се прави опит да се отклони вниманието от истинските виновници за кризата, които са по “върховете на държавата”.

По повод акциата от прокуратурата лаконично съобщиха за медиите: “Специализираната прокуратура, съвместно с МВР, ДАНС и КПКОНПИ, започна разследване в град Перник.

По-късно на място се очаква да пристигне главният прокурор Иван Гешев”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар