От сега: Барниръбъла обясни защо афганистанците изнасилили момиче в центъра на София са освободени

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Данаил Кирилов обясни за медиите решението на съда да освободи двамата афганистанци изнасилили 15 годишно момиче с думите:
Българският съд не е военен трибунал, тези афганистанци са още деца и на всеки се случва да сгреши. Ако сега бяхме ги оставили като държава в ареста то какъв пример щяхме да дадем за демокрацията на останалите страни членки в ЕС. Тези момчета няма къде да избягат и ако прокуратурата открие доказателства за престъплението за което са обвинени, че са извършили те ще си понесат наказанието.
Но да не избързваме със заключенията, защото и без това тези деца са лишени от всичко и сега ако трябваше да ги оставим в ареста щяхме да покажем отново античовешкото си отношение като държава.
Дали има престъпление или няма решава съда, затова и аз като министър на правосъдието не считам, че е работа на медиите постоянно да се бъркат и да пишат за неговите решения, все пак колегите съдии, са доказани професионалисти на които може да се разчита, че няма да ни посрамят като институция.
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/10/blog-post_657.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар