От сега! БОЕЦ изпраща писма по казуса Пеевски до всички държави от ЕС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От днес БОЕЦ започна кампания по връчване и изпращане на документ озаглавен ГЛАС до правителствата и посолствата на всички държави членки на ЕС, както и до европейските институции, партии и Органзиацията за сигурност и сътрудничество в Европа по казуса „Пеевски“, съобщиха от гражданското сдружение.

„Ще изпратим документа и до европейки медии и неправителствени организации, с които сме в контакт, както и до всички български партии, коалиции и независими кандидати участващи в изборите за Европейски Парламент“, посочват от БОЕЦ.

Ето и текста на писмото:

 

ДО:

ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ДЪРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ,

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ,

ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА СИГУРНОСТ И СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЕВРОПА,

РЪКОВОДСТВОТО НА ЕНП, ПЕС И АЛДЕ

ПОСЛАНИЦИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕС В СОФИЯ

 

Г Л А С

от  ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

 

      Уважаеми госпожи и господа,

      Ваши превъзходителства,

През последните седмици държавите-членки на Европейския съюз са в предизборна кампания за избор представители в Европейския парламент. Част от този процес протича и в България – най-бедната и корумпирана държава в Европа. Серията от тежки корупционни скандали и министерски оставки, свързани с тях, само потвърждават този образ на страната.

Гражданско движение „БОЕЦ“, като неправителствена организация в обществена полза, следи този процес и реагираме остро на всяко действие, опорочаващо вота.

Тези избори са изключително важни за бъдещето на обединена Европа и вярваме, че усилията на всички институции на държавите-членки, на всички участници в изборите, на европейските структури и на гражданските организации и гражданското общество трябва да бъдат насочени към провеждането на честни, прозрачни и в изпъление на законните изисквания избори!

На 29.04.2019г. БОЕЦ внесохме сигнал до Централната избирателна комисия (ЦИК) в България срещу кандидатурата на Делян Славчев Пеевски, втори в листата на политическа партия Движение за права и свободи (ДПС), тъй като считаме, че той не изпълнява задължителното законово изискване да е живял най-малко през последните шест месеца на територията на Република България или друга страна-членка на ЕС. Прилагаме линк към публикация на БОЕЦ по темата:

https://www.boec-bg.com/archives/1866

В сигнала излагаме своите аргументи.

Г-н Пеевски понастоящем е депутат в българският парламент, но няма нито един работен ден от учредяването му. Никой не го е виждал в България от месец април 2017г., а през последните две години БОЕЦ многократно сме правили неуспешни опити да се срещнем с него на домашния му адрес, в парламента, или в централата на ДПС. Той не присъстваше дори на откриването на предизборната кампания на своята партия!

Сигналът ни до ЦИК стигна и до дело във  Върховният административен съд (ВАС), като от решението на съда разбрахме, че Законът и ЦИК не се интересуват къде реално пребивава Пеевски, а само от формалното изпълнение на изискването да има настоящ адрес в България – Дело №5002/2019г. на ВАС. Към дата 13.05.2019г. във Върховна касационна прокуратура (ВАП) има внесен сигнал и образувана преписка за деклариране на неистински данни за адресна регистрация и пребиваване срещу Делян Пеевски, за което престъпление се предвижда затвор до три години.

Г-н Пеевски не се яви и на делото пред ВАС. По публикувани данни на сайта за разследваща журналистика „Биволъ”, г-н Пеевски е пътувал през последните години десетки пъти до Дубай в Обединените арабски емирства (ОАЕ), като е прекарвал огромна част от времето си там, а от декември 2018г. няма данни да се е връщал в България.

Делян Славчев Пеевски е български депутат и олигарх, чието избиране за шеф на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) през 2013г. предизивика масови граждански протести, продължили повече от година, които доведоха до оставката на тогавашното правителство на Пламен Орешарски. Пеевски е олицетворение на мафиотският модел на управление на страната.

Името му, заедно с тези на настоящия премиер Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, се свързва с фалита и разграбването  на четвъртата по големина банка в България през 2014г. Като съсобственик на „Булгартабак”, името му е замесено в редица международни разследвания за контрабанда на цигари за Сирия и Ирак през Турция, като тези канали са пряко свързани и са част от схемите за финасирането на Ислямска държава.

Делян Пеевски контролира и голяма част от медийния пазар в България, като чрез своите медии и влиянието си върху правителството и съдебната система и в частност – върху прокуратурата, си осигурява безнаказаност и прикрива корупционните схеми за източване на държавния бюджет и средства от европесйките фондове чрез свързани с него фирми и консорциуми. Повече данни и информация може да прочетете тук:

https://bivol.bg/en/bulgartabac-sold-cigarettes-for-more-than-one-billion-dollars-annually-to-iraqi-smuggler.html

https://bivol.bg/en/how-much-does-peevski-weigh-bgn-1-5-billion.html

https://bivol.bg/en/boyko-peevski-in-the-mirror-of-public-procurement.html

Уважаеми госпожи и господа,

      Ваши превъзходителства,

БОЕЦ ви информираме за незаконната кандидатура на Делян Славчев Пеевски, защото вярваме, че законността на общите европейски избори е наша обща отговорност и когато сме изчерпали всички възможности пред зависимите от мафията институции в България, то можем и трябва да потърсим подкрепа в Ервопа. Не може да имаме законни избори, ако имаме незаконни и компрометирани  кандидати.

Вярваме, че европейската солидарност не е само солидарност на европейските и местните чиновници в защита на статуквото, а се изразява и в солидарност между европеските народи и правителства за решаване на общи проблеми.

Корупцията е един от най-тежките проблеми на нашето съвремие и БОЕЦ ще потърсим и използваме всички наши контакти с европейски и международни медии, за да запознаем еропейските народи и избиратели с казуса „Пеевски”, както и да им кажем, че нашите корумпирани управници крадат и техните пари, източвайки милиарди ежегодно от европейските фондове под невиждащият поглед на брюкселските бюрократи и правителствата в Европа.

Ширещият се през последните години евроскептицизъм се дължи до голяма степен и на това – на невъзможността и липсата на воля в европейските институции и партии да решат основни проблеми на нашите общества, най-тежък сред които е корупцията.

БОЕЦ вярваме, че с общите усилия на гражданското общество и институциите можем да се справим и да решим всеки един проблем. Вярваме, че нашият ГЛАС ще бъде чут.

Очакваме Вашите отговори и реакции и заявяваме своята готовност за срещи, както и да представим допълнителна информация и документи.

Дата:15.05.2019г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД„БОЕЦ”

…………………………………..

Вчера БОЕЦ публикува и отговора от Парламента на внесенето от сдружението запитване, което гласи:  Колко работни дни е присъствал на пленарни заседания на Народното събрание, както и на заседания на парламентарните комисии, в които участва  депутата Делян Славчев Пеевски по месеци за периода от учредяването на 44-то Народно събрание до 30.04.2019г.?“

ОТГОВОР на Народното събрание:

ДЕПУТАТЪТ  ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ НЯМА НИТО ЕДИН РЕГИСТРИРАН РАБОТЕН ДЕН В ПАРЛАМЕНТА ОТ НЕГОВОТО УЧРЕДЯВАНЕ ПРЕЗ АПРИЛ 2017г.!

БОЕЦ уточнява, че за отсъствието си от пленарна зала депутатът Пеевски няма наложено нито едно наказание.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар