От сега: Валентин Златев е поискал среща с главния прокурор, той отказал

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Иван Гешев уточни, че с такива хора не се среща, а само с “обикновени”.

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че е получил покана за среща от Златев, без да уточни кой, но очевидно визираше бизнесменът Валентин Златев, който е в управата на „Лукойл България“. Уточни обаче, че с такива хора не се среща, а само с „обикновени“.

Иван Гешев отговори на въпроси на журналисти на влизане на Пленума на Висшия съдебен съвет, който се провежда в четвъртък.

Той коментира изказването на бизнесмена Васил Божков от тази сутрин, че го е страх да се върне в България. Специализираната прокуратура повдигна седем обвинения срещу Божков в сряда и го пусна за международно издирване с европейска заповед за арест.

„Ако трябва, ще му осигурим психологическа помощ“ – така главния прокурор иронизира изявлението на Божков.

Гешев посочи, че няма от какво да се страхува бизнесменът. Уточни, че не се среща с „олигарси“. И продължи с една покана от Златев.

„Имам покана… Не покана – обаждане имах и от – мисля, че … кой беше в кабинета – как се казваше – Златев мисля, че беше. Аз с такива хора не се срещам!“, каза Иван Гешев.

На уточняващ въпрос – с кого се среща главния прокурор, той отговори:

„Аз съм обикновен човек и се срещам с обикновени хора. И ме интересуват проблемите на хората! Работата на прокуратурата е да решава проблемите на обикновените хора.“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар