От сега: Досъдебно производство и 20 000 лв. гаранция за лидера на “Възраждане” за всяване на смут

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за всяване на смут и безпокойство в обществото в условията на извънредното положение срещу лидера на ПП “Възраждане” Костадин Костадинов, съобщи БГНЕС.

СРП се самосезира по повод изявления на Костадинов, “будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус COVID-19”.

В телевизионно интервю лидерът на ПП “Възраждане” твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“.

Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите:

„Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“, казал Костадинов в интервюто, пише БГНЕС.

В тази връзка Костадин Костадинов е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 000 лева”.

COVID-19 в числа

ЗАРАЗЕНИ* НОВИ СЛУЧАИ ПОЧИНАЛИ ИЗЛЕКУВАНИ
България 354 8 8 15
Света 739385 17026 35018 156539

* Общ брой случаи, включително починали и излекувани.Източник: Worldometer

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар