От сега: Издирваният за убийството на младия мъж в „Люлин“ се е предал в полицията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

24-годишният Денис Мустафа Кемал Ал Гаази, който бе обявен за общодържавно издирване за убийството на 32-годишния Илиян И. в столичния жк „Люлин“, се е предал, съобщиха от пресцентъра на Столичната дирекция на полицията.

Младият мъж бе обявен за общодържавно издирване вчера, след като на 9 януари вечерта нападна с нож група млади мъже, пускали фойерверки в района на блок 225 в „Люлин“-2. Денис, за когото се твърди, че е наркозависим, се подразнил от зарята, която празнуващите организирали по повод раждането на дете на един от тях. Един от ударите с хладното оръжие попаднал на 10 см от гръкляна на 32-годишния Илиян И. Раненият мъж издъхнал в линейката на път за болницата.

„Той излиза от входа, идва и казва: – А бе, вие знаете ли, че тука има деца? И те му казват: – Ние празнуваме раждането на дете“, разказа Ангел Илиев, който е станал свидетел на убийството.

Веднага след това Денис избягал. Той живеел в „Люлин“ с баба си и дядо си. Младежът е дете от смесен брак – баща му е сириец.

„За мен е прекрасно дете. Защото изпитите си взема, сега на предварителната сесия си е взел изпитите – два с шестица, два остават“, разказа баба му, цитирана от Нова Телевизия. По думите й Денис учи икономика и дори наскоро имал изпити.

Вчера Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна задочно обвинение към Денис Ал Гаази. От държавното обвинение уточниха, че досъдебното производство по случая е образувано в условията на неотложност със съставянето на протокола за първото действие по разследване, като същото се провежда в СДВР и под надзора и ръководството на СГП.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар