От сега! Изтече запис защо Бойко не иска Кьовеши: Да се самоубия ли искате, тая само нас и Румъния ще разследва…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лаура Кьовеши става главен прокурор на Европейския Съюз утре. Утре /19.09/ ще се проведе вторият кръг от преговорите между представителите на Европейския парламент и Съвета на ЕС за избор на главен прокурор на Европейския Съюз.

Според заместник председателя на парламентарната група на Европейската народна партия Зигфрид Мурешан, много е вероятно утрешните преговори да доведат до решение за назначаване на Лаура Кьовеши за шеф на Европейската прокуратура.

В подкрепа на подобно решение е и факта, че френския правосъден министър е назначил Франсоа Бонер на поста шеф на Финансовата прокуратура на Франция. След продължително пресяване Бонер остана единствен конкурент на Кьовеши за високия пост. Междувременно европейската информационна служба разпространи запис на тайни преговори около Кьовеши.

На тях се чува как лидерите се пазарят. Чува се и гласът на Бойко Борисов. Следното: “Да се самоубия ли искате, тая Кьовеши ще се захване само с нас и с Румъния, да не мислите, че ще разследва нещо в Германия. Ако я подкрепя, си режа главата, само някаква луда прокурорка ми трябва…” По-късно, когато става ясно, че и без него назначението ще мине, добавя: “Аз сега си назначавам нов главен прокурор. Кьовеши за всичко ще трябва да минава през него. Не и възлагайте големи надежди”. Третата реплика е най-култова: “Дори Кьовеши да обвини някой при нас, ние държим и съда, та кучето си лае, керванът си върви. Докато не направите и европейски съд, тази прокуратура е безсмислена”.

4udoslav Ползвани са материали от други медии

източник: https://4udoslav.writeas.com/izteche-zapis-zashcho-boiko-ne-iska-k-oveshi-da-se-samoubiia-li-iskate-taia-samo

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар