Трактори

От сега: И Гръцките фермери изкараха тракторите по магистралите

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фермерите в Гърция започнаха да блокират – засега символично, централни пътища. Не са доволни от помощта, която днес им обеща премиерът Кириакос Мицотакис, пише БНР.

На този фон, КритичноБГ припомня, че българските зърнали споделят в разговор с журналисти, че от цели ТРИ СЕДМИЦИ били в протестна готовност: И нашите зърнари: „Ще протестираме“, намекват. Ехе, от 3 седмици били готови

Десетки трактори блокираха движението на магистралата при Лариса в двете посоки. Полицията пренасочи движението на автомобили по обходни маршрути.

След повече от час земеделците пуснаха движението и заявиха, че засега само символично протестират, като израз на недоволство от мерките, които по-рано днес премиерът Мицотакис обяви в помощ на аграрния сектор.

Жива верига направиха земеделците на пътя Лариса – Козани.

Друга тактика прилагат събралите се фермери при пътен възел Антилис в близост до град Ламия на магистралата Атина – Солун. Блокират и отварят пътя през час.

От област Фтиотида съобщават, че са в готовност да блокират всички пътни връзки.

Засега няма напрежение в северната част на Гърция в близост до българската граница. Там на няколко места има струпани трактори до централни пътища, но без да пречат на движението.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар