От сега: Кметицата на “ДаЙ България” с нова издънка!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Куриозен случай от район “Красно село”. Хора с добри сърца засадили цвета и окосили тревата пред сградата на общината. Но заради всичкото това били глобени от органите на реда, разказват от bTV.

 

Видео от абсурдната ситуация обиколи социалните мрежи и предизвика бурни коментари.

Според Цанко Донков, един от доброволците, кварталът е неподдържан – тревата е обрасла и пълна с кърлежи. „Решихме да дойдем пред нашата община, за да оправим моравата и да дадем показен урок по какъв начин гражданите оправяме нашия район“, казва Донков пред камерата.

Доброволците почистили и кашпите пред общината, които вместо с цветя били пълни с фасове и боклуци.

По думите на Донков при първия им протест пред общината сградата била опакована с ленти, които да не допускат влизане вътре на гражданите. „Ние искаме районът да се развива нормално. Не сме дошли да се бием“, казва той. По думите му кметът на район “Красно село” Росина Станиславова извикала органите на реда. Първо отишла полиция, след което инспектори от Столична община, които написали акт на доброволците.

Според глобените Станиславова е станала кмет с обещание за публичност и прозрачност. По думите им от бюджета, отпуснат от Столична община в размер на 3 млн. лева, Станиславова е върнала 1,5 млн. лева.   Росина Станиславова не пожела да застане пред камерите на bTV.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар