ОТ СЕГА! Корнелия Нинова ИЗРИГНА: Държавата се срива

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Напуснахме парламента поради три причини.

Първата – в онази нощ, когато се гласува Изборният кодекс, управляващото мнозинство наруши законите на България и това е законът за машинното гласуване, правото да се обжалват изборните резултати и третата причина, поради която напуснахме, е дивият пазарлък по стаите на комисиите. Всичко това беше брилянтен модел на задкулисието.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на „Панорама“ по БНТ.

„Господин Цветанов казва, че трябва да се чуват аргументите на другите, така ли? Ами имаше 16 часа аргументи от опозицията! Големият въпрос стои над партийните интереси.

Ние искаме върховенство на закона, възстановяване на гражданските права на хората и водене на прозрачна политика“, посочи лидерът на социалистите.

,,Единственото, което искаме, е да има честни избори и всеки да гласува свободно. Не агитираме да се гласува за БСП, а да се гласува свободно. Затова и нашата крайна цел е да се възстанови върховенството на закона. Предсрочните избори не могат да бъдат цел, а средство за постигане на цел. Разбира се, предсрочните избори са задължителни, защото от ДПС са прави – държавата се срива. Такава е диагнозата на болестта. Но ние няма да подкрепим предложението на ДПС за съставяне на програмен кабинет, защото е абсолютно неприемливо за нас. Това отново е разпределяне на властта в ущърб на народа и тогава именно народът ще стане истинската опозиция“, коментира още Корнелия Нинова.

,,Позицията на БСП относно Венецуела е такава, каквато е и на ООН, а именно ненамеса в политическите дела на чужда държава“, добави тя.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар