От сега: Мая Манолова внася законопроект с важни промени, касаещи медиците

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Очаква се следващата седмица да внеса Закона за съсловните организации в парламента. Това каза омбудсманът Мая Манолова пред журналисти след среща с организациите на медицинските сестри, акушерките, лекарските асистенти и фелдшерите, рехабилитаторите и кинезитерапевтите, на която обсъдиха законопроект за съсловните организации на медицинските специалисти, предава „Фокус“. 

“Темата на днешното обсъждане са промените в Закона съсловните организации на медицинските специалисти”, каза Манолова.

Тя добави, че вече е минало обсъждането необходимите промени с Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

“Изготвила съм проект с моя екип и с участието на представители на различни професии в здравеопазването. Основните промени, които предлагаме, са възможност за създаване на съсловни организации на регулираните медицински професии по професии, възможност за избор в коя организация да членуваш, задължителност на членството, защото става дума за регулирани професии, както и критерии за представителност на тези съсловни организации, тъй като те ще изпълняват и публични функции”, поясни омбудсманът.

Тя заяви, че тези предложения вече са обсъдени със сега съществуващата съсловна организация на всички медицински специалисти.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар