Мая Манолова

От сега! Мая Манолова изригна: Ще направим референдум за боклука.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зад нас с екипа ми е сметището в Долни Богров, което бе затворено преди 20 години. Днес тук се заравя висококачествено гориво, което се получава от преработката на боклук. Заравяме пари, дневно се заравя около 300 тона RDF. Идеята е от него да се произвежда енергия, а обещанието на кмета Дандъкова бе, че с това гориво ще поевтинеят сметките на хората за парно в София.

Вместо това – плащаме по два пъти – веднъж за преработка на боклука – 27 млн. лв годишно и втори път около 3 млн. лева за заравяне и 6 млн. лв за горенето в циментовите заводи.

През следващата година от 36 млн. лв. бюджетът за това ще стана 50 млн. лв . Това става ясно от обществената поръчка обявена на 19 август и която ще бъде отворена на 20 септември. Всеки ден на столичани това струва по 100 хил. лв. за преработка на този боклук. Да, боклукът на София мирише, но тези поръчки, направени в последния момент, вонят. Изводите, които могат да се направят е, че че същите фирми, който почистват сега – ще чистят и през следващата петилетка. Оказва се, че общинското предприятие, което трябваше да бъде стабилизирано, за което се отделиха пари за техника, ще чисти само най-трудния район „Красна поляна“.

Твърдя, че самата система в София е сбъркана. Това ли е кръговата система – харчим пари за преработка на боклук и се заравя. Обещавам на г-жа Фандъкова, че ще направя пълна ревизия на този сектор!

Ще направим референдум за боклука.

Крайно време е да се намесят гражданите и да кажат дали искат да има завод за горене на боклук, какъв да бъде той и къде да е ситуиран.

Защото решението на Фандъкова, е заравянето на пари. В резултат на тези 200 млн. лв това е най-скъпият сектор в столицата. София чиста ли е? София прашна ли е? Ставаме заложници на същото – същите да чистят и да се заравят пари. Това е една дебела сметка, която плащат столичани.

Мая Манолова, Фейсбук

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар