От сега: Отпадна зеления сертификат за антитела

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Обсъжда се възможността зеленият сертификат за наличие на антитела да отпадне.

Още нямаме решение – когато експертите се съгласят около едно предложение, ще го дискутираме и ще решим. Това каза здравният министър проф. Асена Сербезова с кулоарите на Народното събрание.

По-рано днес, проф. Радка Аргирова, здравният съветник на премиера Кирил Петков, каза същото – че разрешението да имаш зелен сертификат заради наличие на определено количество антитела ще отпадне след време и че се говори за това. Припомняме, че сега зелен сертификат може да се издаде на всеки, който има над 150 BAU единици антитела срещу COVID-19.

Процентът на заетост на интензивните легла се изчислява по данни от РЗИ. Картата със заетостта на интензивните болнични легла в България ще е динамична, интерактивна. Тя ще се променя постоянно, а новият план за борба с коронавируса вече е на страницата на Министерския съвет, стана ясно от думите на Сербезова. На тази карта България е разделена не на 28 области, а на 6 клъстера. Тя ще бъде публикувана също на сайта на Министерски съвет.

Друг важен критерий е медицинският персонал – дали го има или не, дали има много болни медици, което затруднява системата, или не, подчерта проф. Сербезова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар