Полиция

От сега: Още скандални разкрития за гробаря Георги и зверствата му (СНИМКИ)

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Автомобилът, с който е задържан Георги Енев, е на името на Никол Ринкова. Съпругът й – Богомил Ринков, който е собственик на траурна агенция, проговори.

Той каза, че колата е продадена преди година и половина на Енев. През този период му се е молил да я прехвърлят, но все намирал оправдания да не го направи.

 

 

“Потресен съм. Това е много ужасяващо. Ако знаехме и ние щяхме да подадем сигнал. Тези негови действия ще ударят по целия ни бизнес. Не е морално, не е законно. Ужасно е!”, каза Ринков, цитиран от GlasNews.bg.

Той допълни, че е работил с Военно инвалидния дом в Банкя, за други хосписи не знае.

Лекарят на дома, който издава съобщенията за смърт потвърди, че Георги Енев е работил с тях. Погребалната му агенция е на 50 метра от дома.

Снимки: GlasNews.bg

Местни жители не са видели полиция през деня.

Енев е от село Иваняне, което се намира край Банкя. Хора, които го познават, разказаха, че мислили, че е станала грешка. Местните разбрали, че е задържан за ужасното престъпление от слуховете в градчето.

“Тука лъжата я нямат за нищо” – разказа жена, която има магазин в района. А според нея хосписите без табелки са много.

По-рано днес стана ясно, че задържаният погребален агент – Георги Енев, е бил хванат на място, докато копаел дупки. Те били с дълбочина от едва 40 см, разкриха разследващи. Сигналът, че има трупове е подаден в понеделник около 13.00 часа.

Работи се по версията измама – той е вземал пари за кремация, която обаче не се е състояла.

Задържаният – Георги Енев, е с криминално досие. На негово има са регистрирани две траурни агенции. Бусът на агенцията, с който е работел, е регистриран на името на 23-годишна жена.

Става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. На телата се натъкнала в понеделник жена, случаен минувач.

Текат следствени действия. Проверява се дали няма още заровени тела.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар