От сега: Поискаха оставката на ромската кметица Фандъкова

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Искаме оставката на кметa на София Йорданка Фандъкова. Тя хвърля прах в очите на хората и Столична община си измива ръцете с нас като най-удобен бранш. Това коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Телевизия “Евроком”.

От Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че затварянето на барове и дискотеки е “дискриминация срещу младите хора, които работят в заведенията, и отнемане на конституционното право на труд”.

“Изключително остро осъждаме манипулативното сатанизиране на заведенията и използването на съдбите на хилядите им служители за тяснопартийни цели и политически интриги”.

“Ако наистина има необходимост от затваряне на бизнеса, за да бъде запазено здравето, то тогава следва да се затвори всеки един бизнес, всички обществени сгради, транспорт, заводи, цехове, офиси, с други думи – всяко място, на което може да бъде разпространен вирус”, се казва в позицията им.

Ресторантите и баровете са сред малкото изключения от правилата за задължително носене на предпазни маски в България. Единствените по-сериозни ограничения за тях са свързани с намаляването на капацитета за брой клиенти, за да може да се осигури дистанция между масите. Заведенията успяха да накарат правителството да свали ДДС за продаваната от тях храна и безалкохолни напитки от 20 на 9%, освен че ползват схеми за подкрепа на заплатите на служителите.

Източник: Lupa.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар