От сега: Протестиращи обявиха дата за Велико народно въстание

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протестиращите обявиха дата за Велико народно въстание. Идеята за всенародния протест възникна снощи, в 42-рата вечер на антиправителствено недоволство.

Целта на протестните прояви е да пречат, затова няма да искаме разрешение за провеждането им и по този начин отговориха на призивите на столичния кмет Йорданка Фандъкова да се подават уведомления за протеста.
Недоволните граждани коментираха призивите за премахване на блокадите, които бяха отправени от местната власт. Те са на мнение, че ако управляващите са загрижени за софиянци и искат да възстановят свободното придвижване в града, ще си подадат оставката. По време на протеста се чуха и остри коментари по отношение на ремонтите и за поддържането на градската инфраструктура.

Адвокат Николай Хаджигенов пък обяви 2 септември за датата за провеждане на Велико народно въстание, предаде БНР. То ще започне сутринта и няма да приключи с края на работния ден. Това е датата, на която управляващите трябва да съберат 120 гласа в НС, за да започнат обсъжданията по новата Конституция.

Блокадите на три места в центъра на столицата остават – Орлов мост, булевард „Цар Освободител“ и Ректората на Софийския университет. /ПловдивПрес

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар