От сега: Семейството, нападнато от 20 пияни циг*ни в Куклен, проговори за ужаса

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според полицията, обаче, конфликтът не е етнически, а битов. В неделя следобед, Николай Шаламанов помолил съседите да намалят музиката, защото внуците му спят.

„Един път, втори път ги предупредихме и на третия път вече дойде тяхната баба, която каза, че не може да ги вразуми просто да намалят музиката. И после погледна от оградата и видя, че техните внуци двамата бяха скочили на оградата. Тя като видя това й прилоша на жената и ми падна в краката. През това време дъщеря ми взе едно шишенце с водичка, за да я свестим. Нямаше и 10-15 секунди абсолютни всички дойдоха тук през входната врата и нахлуха може бе около 20-30 човека за саморазправа”, разказа Николай пред Нова телевизия.

Изкъртили външната врата на къщата му. „Нито сме ги обиждали, нито нищо. Опитаха се да ме ударят, обаче не успяха. Изтласкахме ги колкото можахме тук до входната врата”, добави той.

„Да, действително има хвърлени камъни по полицейския автомобил, вследствие на което са счупени стъклата . Има нанесен един удар на полицейски служител, който е бил в автомобила, оттегляйки се назад”, съобщи Атанас Илков, началник на ОДП на МВР, Пловдив.

В махалата всички отричат да са нападали полицаите. Твърдят, че те са били жертва на насилие.

„Бяхме на улицата когато се развикаха, ние сме на улицата и ни забират като свидетели. Качваме се като хората. Спират между Куклен и Брестник патрулната кола и ни смачкаха. После като влязохме в ареста 8 часа белезниците не ни ги свалиха. Всички 7 души бяхме в тяхната съблекалня с вързани ръце, главите надолу и почнаха наред. Всичко с бухалки, с дървени бухалки. Счупиха ни всички телефони”, заяви Юри Емилова.

„Още с качването в колата тук и те ме подреждат. С юмруци ме биха по лицето и по главата”, сподели от своя страна Жана Емилова. Според полицията твърденията им са несериозни. „Категорично заявявам, че няма осъществено полицейско насилие. Не го казвам само аз – казват го всички присъстващи, които са били там”, добави Илков.

Според прокуратурата, най-агресивни са били 40-годишна жена и двамата й синове. Тепърва ще стане известно дали и за колко от арестуваните прокуратурата ще поиска да останат за постоянно в ареста.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар