От сега! Сертификатът за ваксинация в Русия става задължителен за масови събития

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Русия предоставянето на сертификат за ваксинация срещу Ковид-19 става задължително при посещение на масови мероприятия и пътуване със самолет и влак. Правителството внесе в Държавната дума съответния законопроект, предаде БНР..

На специална пресконференция вицепремиерът Татяна Голикова обясни необходимостта от мярката с високите нива на заболеваемост и смъртност и недостатъчния брой ваксинирани. Ако, както се очаква, Държавната дума подкрепи законопроекта, от 1 февруари догодина посещаването на масови мероприятия, музеи, театри, ресторанти и търговски центрове ще е възможно при представяне на сертификат за ваксинация или за преболедуване.

Хората, които не подлежат на ваксинация по медицински причини, ще могат да използват PCR тестове. Същите изисквания ще важат при междуградски и международни пътувания със самолет и влак. Прави се изключение за аптеките, хранителните магазини и магазините със стоки от първа необходимост. Законът ще остане в сила на територията на цялата страна до 1 юни 2022 г.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар