От сега: Триото пуснаха доказателства до евродепутатите с доказателства за корупцията в България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 5-ти октомври Европарламентът в Брюксел ще заседава, за да дебатира върховенството на закона в България.

В тази връзка проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от „Отровното трио“ изпратиха имейл до всеки един от общо 705 евродепутати.

В него се съдържат публични изявления на действащия министър на икономиката Лъчезар Борисов и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. В първото ясно се констатират корупционни практики в размер между 40 и 60% от цената на проектите, финансирани с европейски средства за справяне с кризата заради COVID-19, а във второто се дават ясни инструкции как да се прикриват злоупотребите с такива, за да бъде продължено финансирането за България.

Сметнахме за почтено да дадем възможност на депутатите в Европейския парламент да се запознаят с корупционните практики в правителството на Борисов достатъчно време преди дебата, без да смятаме посочените примери за изчерпателни в мафиотизираната действителност на страната.

Ето линкове към изпратените видео записи от изявленията на двамата министри, субтитрирани на английски език:

https://www.youtube.com/watch?v=gigM4-AAl6s&ab_channel=%D0%9E%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%BE

https://www.youtube.com/watch?v=4Ub89pJjTQY&ab_channel=%D0%9E%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%BE

Отровното трио

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар