От сега: 32-годишен от Велинград със съмнения за коронавирус

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

32-годишен мъж със съмнения за коронавирус ще бъде изследван във Велинград, предава БГНЕС.

Жителят на курортния град се е върнал от Рим на 23 февруари. Развил е грипоподобни симптоми.

От болния ще бъде взета проба, която ще се изпрати за изследване в референтната лаборатория, съобщи д-р Фани Петрова, директор на РЗИ Пазарджик.

Семейството на мъжа е под карантина, както и учениците от училище „Димитър Гачев“ и една студентка в Китай. Никой от тях обаче няма симптоми на заболяване. В момента има втори пик и на грипа, който познаваме, което усложнява ситуацията. Не трябва обаче да се всява паника, категорична е д-р Петрова.

Мерките за сигурност, които страната ни взима заради коронавируса, продължават. Засега няма потвърден случай у нас на Covid 19. Последните приети в лечебно заведение са двама българи, върнали се от Италия, които през нощта са потърсили помощ във ВМА.

„Това са хора, които са поставени под наблюдение с минимална симтоматика”, обясни началникът на ВМА Венцислав Мутафчийски.

Пробите на пациентите от Пловдив, Сливен и Габрово са готови и са отрицателни. Очаква се в четвъртък сутрин да станат ясни резултатите от Русе, Бургас и отново Сливен, но за други пациенти.

Всяка седмица от Италия се прибират около 5000 българи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар