От СЗО посочиха още колко време ще живеем в пандемия – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От Световната здравна организация разкриха още колко време ще се наложи на човечеството да живее в условията на пандемия, преди случаите на заразяване да започнат да спадат.

По данни на здравните експерти от организацията трябва да изминат поне още шест месеца, за да се усети ефектът от масовото ваксиниране на световното население, информираха световните агенции.

Фактът, че самата имунизация вече е в ход в повечето страни по света е наистина добра новина, но това съвсем не означава, че толкова скоро ще преборим пандемията. Смятаме, че реалните резултати ще дойдат след около половин година, когато очакваме осезаем спад на новите случаи, коментира Брус Ейуърд от СЗО.

Канадският учен предупреди, че спадът обаче може и да не се случи, ако хората продължават да не спазват общоприетите противоепидемични мерки, като например неносенето на маски и събирането на големи групи на едно място.

Същевременно стана ясно, че главата на Римокатолическата църква папа Франциск също ще се ваксинира следващата седмица срещу новия коронавирус, за да вдъхне кураж на всички хора по света.

Папата вече определи ваксинирането като “етичен дълг” на всеки един човек.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар