Путин: Самолети с ракети „Кинжал“ ще патрулират над Черно море

От Черно море Русия порази украински мишени с 4 крилати ракети (видео)

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фрегата от руския Черноморски флот е атакувала с четири крилати ракети обекти от военната инфраструктура на Украйна, съобщи рано тази сутрин руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс и БТА.

“Екипажът на фрегата от Черноморския флот получи задача за нанасяне на удар с крилати ракети “Калибър” в най-кратки срокове по военната инфраструктура на противника”, съобщи министерството в “Телеграм”. То добави, че “набелязаните цели” са били поразени. Ройтерс не можа да провери по независим начин това твърдение. Засега няма коментар от страна на Украйна за поразената през нощта инфраструктура. Агенцията отбелязва, че не можа да установи непосредствено кога е извършено нападението.

Видеозапис от атаката, публикуван от министерството в “Телеграм”, показва кораб, който изстрелва ракети, както изглежда, на зазоряване, но на други кадри от същото видео се вижда дневна светлина.

Оперирайки в Черно море, екипажът на кораба имаше за задача да нанася удари с далекобойни прецизни оръжия срещу вражеската военна инфраструктура, пише в съобщението на руското Министерство на отбраната.

Военноморските сили на Украйна съобщиха, че снощи руските военноморски сили са държали на бойно дежурство в Черно море две подводници с общо оборудване до осем ракети “Калибър”. “Нивото на ракетна заплаха е високо”, заявиха военноморските сили на Украйна в “Телеграм”.

Черно море се превърна в ключов театър на бойните действия в продължаващата вече 21 месеца война. Засилените въздушни и морски атаки на Украйна срещу руски военни обекти там повредиха плавателни съдове и заводи за ремонт на кораби в пристанището на Севастопол, наред с други цели. Москва използва Черноморския флот, за да нанася удари на далечни разстояния по Украйна. Но за президента Владимир Путин водите – които се свързват със Средиземно море – са и важен плацдарм за използване на сила в Близкия изток, Европа и Запада, отбелязва Ройтерс.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар