От -12 до +15 през януари

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От доста студено до доста топло за сезона ще бъде времето през януари. Според прогнозите на синоптиците от БАН най-ниските температури у нас през първия месец на 2017 г. ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса. В същото време ще има и дни с доста високи за посред зима температури от 10-15 градуса, предаде БНТ.

През януари догодина се очаква средната месечна температура да бъде под нормата, която в Северна България и високите полета е между минус 2 и 1 градуса, по Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на река Струма – от 1 до 3 градуса, а в планинските райони – между минус 7 и минус 3 градуса. Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която е между 30 и 60 литра на квадратен метър, а в планините и в най-южните райони – между 60 и 110 литра на квадратен метър.

Януари ще започне със слънчево време. Отначало ще е и студено, но бързо ще се затопли. Към 3 януари ще се заоблачи и ще започнат валежи, които с понижението на температурите, навсякъде ще преминат в сняг. През периода 4-7 януари ще бъде променливо, ще има и превалявания, предимно от сняг. Впоследствие вероятността за валежи е по-малка, но температурите ще се понижат още.

През първите дни на второто десетдневие отново ще има условия за валежи, предимно от сняг. След слабо и краткотрайно затопляне в началото на десетдневието, температурите ще се понижават. Около 15 януари ще е сравнително студено, но валежите временно ще спрат. През втората половина от десетдневието температурите относително ще се повишат. Вероятност за валеж има около 17 януари.

През третото десетдневие на януари тенденцията е динамиката на атмосферните процеси да намалее. По-често ще преобладава облачно време, но без съществени валежи. Температурите ще останат по-ниски от обичайните, прогнозира метеорологът.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар