От 6-ия опит: Общинският съвет в София пак остана без председател – София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Столичният общински съвет отложи отново избора за председател. Това беше шестото заседание, приключило без успех по темата. Карлос Контрера предложи заседанието да бъде отложено с мотива, че за пръв път има зелена светлина в тунела и трябва да се даде шанс на преговорите. Така с пълно мнозинство и само един въздържал се, СОС реши да се събере отново на 25 януари.

Претендентът на най-голямата формация в СОС, чийто кмет седна в креслото на “Московска” 33 – Борис Бонев от ПП-ДБ (Спаси София), се оттегли от надпреварата в края на 2023 г. Така кандидатите на БСП и “Възраждане” – Диана Тонова и Красимир Гълъбов отидоха на балотаж, който не доведе до резултат. На следващо поредно заседание на СОС Грети Стефанова и Пламен Данаилов също бяха предложени за председател на СОС, но нито един от двамата не успя да събере необходимото мнозинство.

В момента на масата са поставени две предложения. Едното предложение е на Карлос Контрера, проф. Вили Лилков и ИТН за временно председателство до бюджета. Другото предложение е на ПП-ДБ-СС, включително и кметът Терзиев, които отправиха предложение за доста по-широк формат с ротационно председателство за срок от приблизително една година.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар