Офицер от морската пехота на САЩ: През 2020 г. ще започне Третата световна война, която ще продължи 16 години

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според изчисленията на военния математик, а в миналото офицер от морския корпус на САЩ Инго Пайпърс, началото на Третата световна война е неизбежно през 2020 г., тъй като поредица от дребни конфликти достигат своя връх.

В течение на четири века се провеждат няколко големи войни: тридесетгодишната война от 1618-1648 г., Наполеоновите войни от 1792-1815 г. и две световни войни. Във всеки случай, преди големите конфликти, малките нарастват, в един момент достигайки пик.

Пайпърс твърди в монографията си Warning 2020, че хората са на “финалната линия” на петия цикъл. Според него войната ще продължи около 16 години. Самият Пайпърс е участвал във войната в Сараево, така че познава тези процеси. Той е изучил всички основни битки и е извел модели, които след това провери на няколко пъти. Инго открил 4 цикъла, протичащи по същия модел. Във всички случаи в началото имало сравнително стабилен период, след това напрежението отново нараснало.

След големите битки е установен нов световен ред. Предпоставка за започване на новата война е убийството на генерал Касем Солеймани. На Балканите в миналото всичко също започна така: основен играч беше убит, в резултат на това малки войни ескалираха в една мащабна.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар