ОФИЦИАЛНО: Министерски съвет прие финалния вариант на Плана за възстановяване

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерски съвет прие крайният вариант на Плана за възстановяване и устойчивост. Това обяви на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Атанас Пеканов.

Той съдържа 59 инвестиционни проекта и 46 реформи.

„Залагат се реформи, които да се случват през следващите години. На 1-и септември, когато имахме дискусия с парламентарно представените сили, не чухме обструкции относно реформите. Те коментираха по-скоро инвестиционните проекти“, коментира Атанас Петканов.

Като реформа, която ще влезе в Плана е включено и създаването на държавно предприятие за рекултивация, конверсия на въглищни региони, което ще даде възможност на работници и служители, чийто договори с енергийни и минни дружества са прекратени, да преминават като работници в това предприятие, след като бъдат затворени въглищните централи.

Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде внесен в Европейската комисия този петък, заяви преди дни вицепремиерът Атанас Пеканов. Той допълни, че след това следват поне два месеца на преговори, по време на които трябва да се решат спорните въпроси за реформата в съдебната система и планът за декарбонизация.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар