Официално: Проф. Андрей Чорбанов е с COVID – 19

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проф. Андрей Чорбанов е диагностициран на 19 март с COVID-19 , при извършен в УМБАЛ “Свети Иван Рилски” ЕАД-София бърз антигенен тест, с положителен резултат. След което е насочен за диагностично уточняване и оценка на нуждата от хоспитализация към УМБАЛ “Света Анна”-София АД, съобщиха от болницата. 

Извършен е повторен бърз антигенен тест и PCR тест – положителни. Всички изследвания са отразени в Националната система за регистрация на COVID-19.

След извършени образни и диагностични изследвания и консултации с различни специалисти, състоянието на пациента е оценено като средно тежко и е препоръчано болнично лечение.

Проф. Чорбанов е настанен за болнично лечение, като му провежда се стандартна терапия, без ползване на ВИП услуги. Той е в стабилизирано състояние с тенденции за подобряване.

Информацията се предоставя след проведен разговор и получено съгласие от проф. Андрей Чорбанов.

Припомняме, че вчера здравният министър Костадин Ангелов коментира и новината, че проф. Андрей Чорбанов, който отказа да се ваксинира, е в болница с коронавирус.

“Съжалявам за проф. Чорбанов. Надявам се да се оправи, много е тежко заболяването. То става винаги истина, когато ни настигне”, каза министърът на здравеопазването.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар