Очаквано – рекордно поскъпване на свинското месо… Зетят на Бойко натрупа милиони от 2 кораба вносно старо месо…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Свинското месо достигна рекордни цени през последните месеци.

Килограмът вече струва почти 8-9 лева, и то на едро. Има ли спекула на пазара и дали причината за това е в свинската чума или в нещо друго?

Проверка по темата направи репортерът на NOVA Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”. Само през септември цените са скочили с цели 45%. Това са най-високите цени на свинското за последните 10 години, отчитат и от Комисията по стоковите борси и тържищата, която следи равнищата на едро. От свинефермите обясняват високите цени с недостига на свинско след бума на африканската чума.

Най-силно дефицитът се усеща в Китай, където и консумацията на свинско в света е най-голяма. Според производителите и преработвателите месото ще поскъпва още до края на годината. По-осезаем ръст обаче търговците очакват напролет. По-скъпо ще купуваме и колбасите. Експерти, които следят пазара отблизо, обаче твърдят, че няма основание за такова драстично покачване на цените. За спекула на пазара предупреждават и от Комисията по стоковите борси и тържища. Прогнозите им са за успокояване на цените до края на годината. Ако потребителите на този етап започнат да заместват свинското с пилешко или телешко, например, поскъпване може да се очаква и при другите меса, предупреждават търговците. Покрай свинската чума, плъзнаха и слухове, че зетят на Бойко Борисов е внесъл 2 кораба старо свинско, и чака вдигането на цените, за да спечели милиони…

4udoslav Източник: standartnews.com, с редакции

източник: https://4udoslav.writeas.com/ochakvano-rekordno-posk-pvane-na-svinskoto-meso

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар