зеленски

Очаквано „съюзниците“ на Украйна – САЩ и ЕС, макар и бавно, започват да се изнервят от телевизионният клоун Зеленски

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Очаквано „съюзниците“ на Украйна – САЩ и ЕС, макар и бавно, започват да се изнервят от телевизионното клише Зеленски.

Омръзнаха им скечовете на този очевидно крайно неуравновесен субект, който се инати, не ще да преговаря и поставя неизпълними условия на Русия, а страната и народът му плащат високата цена на този инатлък.

„Евентуални опити на Въоръжените сили на Украйна да атакуват Крим може да доведат до разрив в отношенията между държавния глава на страната Володимир Зеленски и западните му колеги.“, предупреждават в редакцията на британското издание The Economist, цитиран от ИА Fokus.

Украйна не може да си позволи разногласия със западните партньори, но ръководството на страната в момента не изключва настъпателна операция в Крим, въпреки потенциално големите загуби в случай на подобна акция. В същото време украинските източници на списанието признават, че за Киев няма да е лесно да си върне Крим и загубените части от Донбас, включително и при липса на широка мрежа от информатори.

The Economist също така добавя, че Западът се опасява от ескалация на конфликта в случай на настъпление на въоръжените сили на Украйна в Крим и евентуално използване на руско ядрено оръжие в отговор.

По-рано в интервю за британския вестник The Financial Times Зеленски подчерта, че би бил „за“, ако някой предложи на Украйна как да върне Крим „с невоенни средства“. Не е ясно как може да се реализира тази „идея“, но сама по себе си идеята е интересна.

 

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар