Очаквате ли с третия мандат да има редовно правителство?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво се случи до този час?

След призивите от вчера за спешна актуализация на бюджета, следващата сряда парламентът смята да сформира редовните си комисии. 

Ако скоро няма редовен кабинет, служебните министри ще изпратят на Европейската комисия Плана за възстановяване.

А днес ви питаме: „Очаквате ли с третия мандат да има редовно правителство?“ Пишете ни на [email protected] 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast: 

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic 

A какво ще кажете за това?

След като „Има такъв народ“ не получиха подкрепа за своя проектокабинет, а от ГЕРБ обявиха, че ще върнат веднага мандата, макар че ще предложат свое правителство, за да могат хората да направят сравнение, Румен Радев трябва да даде третия мандат на партия по избор. Третата поред е БСП, но „Демократична България“ заявиха, че няма как, като дясна партия, да подкрепят правителство с мандат на социалистите. Самите те не искат да вземат мандата и смятат, че е най-добре той да бъде връчен символично на формацията с най-малко депутати – „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Кристиан Вигенин, зам.-председател на НС и депутат от левицата казва, че за да има правителство, трябва да се превъзмогнат някои неща и БСП е дала формулата как това да стане това – служебният кабинет да продължи като редовен. „Доколкото има трудност около създаване на работещо мнозинство, има логика едно редовно правителство, избрано от мнозинство в парламента, да стъпи на обществената подкрепа, която имат част от министрите (служебните – б.р.) и мисля, че това е добра комбинация. Поне в период от половин една година да имаме кабинет“, поясни той пред bTV.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар