Очаквахме промяна, получихме шоу! – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В политическото лято очаквахме промяна, получаваме шоу. Продължаваме да искаме да загърбим ерата на автомагистралите, получаваме народно творчество и политически иновации… Страхотно е да има млади, начетени, знаещи езици хора, но Министерският съвет не е интервю за работа, да се броят езиците, а експертиза както в управление, така и в защита на обществени каузи“. Това коментира пред БНР проф. Анна Кръстева, преподавател в НБУ. 

Според нея Слави Трифонов е поел политическата инициатива:  

“Това, което стои зад тази самоинициатива, е приватизиране на протестния вот. Българските граждани постъпиха зряло на изборите”. 

 В предаването “Нещо повече” проф. Кръстева допълни: 

“Слави Трифонов говори за възстановяване на достойнството на парламента. Как с непарламентарни ходове ще възстановиш това достойнство? Няма още конституиран парламент, няма още окончателни резултати на изборите, няма яснота на кого ще бъде връчен първият мандат за съставяне на правителство. Когато прескочиш толкова много ходове напред, с това не уважаваш парламентарната институция, а доста силно я подкопаваш… Този жест има повече характеристики на шантаж към партиите”. 

По думите на проф. Анна Кръстева големите въпросителни са около фигурата на предложения за министър-председател Николай Василев, “който не носи нищо ново, а има двусмислена репутация”

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар