Очевидец разказа как бивша учителка изяде разписката си в изборния ден

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Едни от най-коментираните в социалните мрежи сюжети от вчерашните избори са „изядената“ разписка от машина за гласуване в столицата и нападението с лютив спрей в изборна секция в Пловдив.

Жена изяде разписката от машината, след като гласува

Новината, че жена в София е изяла контролната разписка от машината, след като й отказали повторно гласуване, продължава да е сред най-коментираните от вчера насам.

Християн Михайлов, който е свидетел на случилото се, хвърля нова светлина върху сюжета: „Тази бюлетина не беше глътната, както навсякъде се говори, жената много спокойно седна на този стол. Дъвчеше я няколко минути, както човек дъвче дъвка и в един момент просто попита къде има кошче за боклук. Тя отиде до кошчето, извади бележката, която беше под формата на дъвка и най-спокойно си я изхвърли“, каза Християн Михайлов от техническата поддръжка пред bTV.

Жената не е дала обяснение за реакцията си. След трудностите с машината избирателката споделила, че е бивш учител по информационни технологии.

„Тя е била афектирана от начина, по който е гласувала, не знаем каква е причината за нейната реакция“, обясни Ивайло Василев, председател 16 РИК.

Час преди края на изборния ден в Пловдив пък гласоподавател пръска с лютив спрей председател на Секционна избирателна комисия в район Западен. Полиция и Бърза помощ реагират незабавно на нападението.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар