Очевидно е, че зад неадекватните действия на ИТН едва ли има гениален план

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Очевидно е, че зад неадекватните действия на ИТН едва ли има гениален план. По-скоро спорно е дали за тях важи “бръсначът на Ханлон”, а именно – “не бива да се отдава на злонамереност нещо, което по-добре се обяснява с глупост”.
И все пак не бих отдал всичко на глупост. Това означава да отдадем на случайността множество знаци за зависимости, които ИТН дава през последните два месеца.

На практика, поне до първите избори през април нямаше белези на напрежение между партиите на протеста, когато явно все още управляващият ГЕРБ беше достатъчен дразнител и обединяващ фактор.

Първите знаци за различни намерения и приоритети даде още 45 то народно събрание. Още тогава започна да личи пренебрежение и неуважение от ИТН към другите партии на протеста или дори нежелание за диалог и съгласуване на общи позиции.

(1) ИТН не направи никакъв опит да състави правителство и върна мандата без никакъв диалог.
(2) Нямаше нито една реч, тема или знак, която да засяга по някакъв начин ДПС, освен готовност да се подкрепи премахването на специализираните бухалки.

(3) Гласуваният в комисия проектозакон не получи приоритет от Ива Митева за пленарна зала.
(4) Самата Ива Митева случайно се появи на празнична снимка с топ библиотекар.
(5) Самият й дълъг стаж в парламента в подготовка на законодателството – където се прокарват лобистки интереси – също заслужава допълнително изследване.
(6) Обявата на кабинет с ярки лица на статуквото няколко часа след края на изборите за 46 то НС без никакво допитване или съгласуване с партиите, от които се очаква подкрепа – едва ли се дължи само на неадекватност между думи и дела.
(7) Яростната и координирана атака с ДПС срещу двама министри от служебния кабинет събуди задрямалата публика за нещо повече от политическа недодяланост.
Странното превъртване през всякакви, но ключови позиции, вкл премиер на Петър Илиев – който се оказа с тежък имиджов проблем, а титлата му “Адвокат на годината” се оказа от издание, контролирано преди фалита си от Пеевски.
(9) Появата на свидетелства за финансови проблеми на ТВ 7/8 и посещения на видни библиотекари в нея – но не за интервюта.
(10) Тежък разрив с президента и служебния кабинет в една политическа линия с ГЕРБ и ДПС.
(11) Единствената персонална атака на Слави беше срещу Христо Иванов – който пък е единствен, който постоянно атакува ДПС.
(12) Подписка за комисия срещу Иво Прокопиев – лицето на задкулисието според ДПС – подкрепена само от ИТН ( ГЕРБ се отказва).

(13) Предлагането за министър на правосъдието – ключова тема и за ДБ, и за ДПС – лице като Барни Ръбъл 2, станало известно с “любовта” си към соросоидите е напълно в наглия стил на Сарая.
Сигурно и други знаци има, които не бива да подминаваме. Защото все пак може да се окаже верен другият принцип – “Бръсначът на Окам”.

Ако трябва да перифразирам:

“Ако някой не говори срещу ДПС, държи се като ДПС или работи за интересите на ДПС – най-вероятно е от ДПС”.
Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар