Очилата за смесена реалност на Apple идват през 2022

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Известният със своите прогнози за плановете на Apple анализатор от TF International Securities Минг-Чи Куо смята, че първият шлем за смесена реалност (добавена и виртуална) на компанията ще излезе в средата на следващата година. Нещо повече – според него през 2025 Apple ще пусне устройство за добавена реалност (AR) с формата на очила, предава Moble Bulgaria.

Това обаче са само първите две фази от плановете на американската компания. Третият етап ще дойде в периода 2030-2040, когато Минг-Чи Куо смята, че Apple ще предложи контактни лещи, които също ще имат AR приложение.

Анализаторът смята, че няколко от сегашните прототипи на Apple са с тегло 200-300 грама, но според него крайното тегло на шлема може да е 100-200 грама, ако компанията успее да се справи с техническите предизвикателства. Това ще го направи много по-лек от съществуващите подобни продукти.

Заради сложния дизайн на устройството цената му в САЩ ще бъде около 1000 долара, пише Куо. Той допълва, че този продукт ще включва micro OLED дисплеи на Sony и няколко прозрачни оптични модула, за да се ползва в приложения с добавена реалност.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар