Очилата за смесена реалност на Apple може да застрашат репутацията им на хитмейкър

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тази пролет се очаква Apple най-после да представи очилата си за смесена реалност, които ще са първият им продукт в тази все още млада категория. Част от топ мениджърите в Купертино, отговорни за проекта, са уверени, че някой ден това устройство може да измести дори iPhone като най-емблематичния продукт в каталога на Apple, но според Марк Гърман от Bloomberg AR/VR очилата ще застрашат репутацията на Apple.

Въпросителните около успеха на очилата за смесена реалност на Apple на този етап са твърде много и репутацията им на хитмейкър ще бъде заложена на карта с тях, пише Гърман в най-новия си бюлетин. Причината за скептицизма е от една страна високата цена от около $3000 на Apple Reality Pro, както се очаква да се нарича продуктът. От друга страна Гърман отбелязва, че при премиерата на нови продукти от Apple в миналото, те винаги са били част от вече популярна категория – музикален плейър, телефон, таблет, смарт часовник и т.н. При AR/VR очилата обаче пазарът все още се развива и тези устройства не са масови. Затова и Тим Кук ще трябва да положи сериозни усилия да убеди потребителите в смисъла от тях. 


Apple Reality Pro

По-сериозният проблем е, че Apple все още не е идентифицирала кое е “приложението убиец” за техните AR/VR очила. Компанията се надява да привлече клиентите с възможността за потапящо гледане на видео, VR-базирани разговори през FaceTime и дълбоката интеграция с останалите устройства с логото на отхапаната ябълка, но това може да не е достатъчно. 

Apple Reality Pro

Журналистът смята, че първата версия на Reality Pro би следвало да е позиционирана повече като прототип за разработчиците, а не устройство за крайните клиенти, което би позволило да бъдат създадени нови приложения и открити повече ползи от него. Самата компания не очаква очилата за смесена реалност да се превърнат хит още отначало, като прогнозите са за 1 милион продадени бройки.  

Премиерата на Apple Reality Pro ще трябва бързо да бъде последвана от пускането на нови екстри и подобрения, на които Apple ще разчита на външни разработчици, казва Гърман, който смята, че ключът към успеха би бил очилата да предложат по-добро изживяване от тези с iPhone или iPad. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар