Още ГЕРБ: Вдигат данъците, за да храним бежанците двойно по скъпо от децата на България и болните

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Държавата храни всеки бежанец у нас два пъти по-скъпо, отколкото е отредено за болните, затворниците и дори децата в забавачките.
Това стана ясно от проверка на Lupa.bg за обществените поръчки, пуснати от Държавната агенция за бежанците, в общо четирите центъра на територията на страната.
Според нея България отделя малко над 5 милиона лева без ДДС за готвенето и доставката на блюдата на мигрантите в София, Харманли, Пъстрогор и в село Баня.
Кой ще спечели поръчката, ще стане ясно в началото на януари 2020 г. От институцията уточняват, че стойността на единичната цена за 1 пълен храноден за човек с включени всички разходи не следва да надвишава 6.67 лв. без ДДС (или 8 лева с налога).
Цената е формирана при цена на храноден 4.80 лв. без ДДС за готова храна и не повече от 1,87 лв. без ДДС за всички разходи (като се имат предвид доставките, в случай на кетъринг – б.р.).
За сравнение, средно децата в държавните забавачки се хранят за между 1,49 и 1,80 лева без ДДС, като манджите са и за закуска, обяд и следобедно хапване.
А в болниците на бюджетна издръжка мизата е средно 3,50 лева за целия ден.
В българските затвори издръжката само за храненето е около 2,02 лева без ДДС.
Това са суми, които на много места включват и доставката, тъй като редица детски градини, ясли, училища, лечебници и пандизи не разполагат със собствени кухни и столове.
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/12/blog-post_376.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар