Още ГЕРБ: Епикризата на починалото 3-годишно дете е различна от първата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Медицински документ предизвиква съмнение преправяни ли са документи по случая с починалото 3-годишно дете, което почина в София, след като бе върнато от три болници – Педиатрията, Лозенец и Пирогов.

По случая бе извършена проверка от Медицински надзор, който установи, че болестта на детето е била скоротечна – хеморогична пневмония, и нито една от болниците или лекарите не са допуснали грешка при лечението на детето.

Адвокатът на семейството обаче показа пред бТВ документ, който се различава от първоначалния и смята, че е бил преправен по време на проверката.

„Според нас извършената проверка е компрометирана и опорочена, тъй като се базира на документи, които са преправяни. Първата епикриза, която е дадена, е без диагноза, няма и подпис на анестезиолог, а той е бил през цялото време до детето. Втората епикриза излиза с “вярно с оригинала“, при нея обаче съдържанието е съвсем различно с първата епикриза. Това разминаване говори, че е налице някакво съмнение – че има истина, която се опитва да бъде покрита“, каза София Николова.

В другите документи няма разминаване, но пък има поставена различна диагноза

В момента тече разследване от прокуратурата, има образувано досъдебно производство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар