Бойко Борисов

Още ГЕРБ: Измислиха „чума“ и по домашните птици. Очакваме заповед за умъртвяне

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва масови проверки във всички животновъдни обекти с промишлен характер за водоплаващи и кокошеви птици в страната, съобщават от пресцентъра на агенцията. Предстоящият зимен сезон е рисков за птиците по отношение на болестта Инфлуенца.
Именно поради тази причина инспекторите ще следят за спазване на изискванията за биосигурност и изпълнението на самоконтрола във фермите по отношение Инфлуенца по птиците и Салмонелоза.
Обектите трябва да изпълняват въведените мерки за биосигурност, съгласно законодателството и приложението им на практика. Честотата на взимане на пробите и техният брой трябва да се прилага в съответствие с Националната профилактична програма за контрол и допълнителните инструкции, утвърдени от БАБХ за гарантиране здравния статус на сектора. При установяване на пропуски в прилагането им на собствениците ще бъдат съставяни актове за установяване на административно нарушение. Проверките ще продължат до 18 октомври 2019 г. включително.
В началото на месец септември на среща с птицевъдния бранш в БАБХ бяха обсъдени мерките за биосигурност, които трябва да се спазват от самите фермери. Агенцията по храните извършва проверки за прилагането им, а именно вземане на проби за проверка ефективността на дезинфекцията, документална проверка и инспекция на място в обекта на изготвения план за биосигурност.
Припомняме на всички, че така започна умъртвяването на домашният рогат дребен добитък преди една година, а тази година така избиха всички свине в задните дворове на хората. Затова се гответе, ще има заповед за умъртвяването и на домашните птици щом такава страшна болест според БАБХ вече е открита в България.
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/09/blog-post_479.html

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар