Стълбове

Още ГЕРБ: Нов тротоар във Варна има електрически стълбове по средата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С нов вид тротоар се снабди варненски квартал – със стълбове по средата.

Стълбове за улично осветление са монтирани по средата на тротоар във Варна, предава БНТ.

 

Нов тротоар във варненския квартал „Владислав Варненчик“ предизвика шеговити коментари в социалните мрежи. Зоната за пешеходци е интересна с това, че стълбовете за улично осветление са монтирани в средата на тротоара. Това затруднява придвижването на майки с детски колички и на хора с двигателни увреждания.

Монтирането на тези стълбове от уличното осветление по средата на тротоара предизвика недоволството на хората, които живеят в района на блок 34 в квартал „Владислав Варненчик“.

Хората изразиха своето възмущение от сегашния вид на проекта и настояват проблемът да бъде решен още преди да се положи асфалтовата настилка. Разстоянието от стълба до края на тротоара е около 50 сантиметра и трудно може да премине майка с детска количка. Почти невъзможно е да премине и човек с увреждане в инвалидна количка, за да се придвижи.

Новият тротоар е труднопроходим, тъй като по средата му стърчат стълбове за уличното осветление.

От районното кметство заявиха, че преместването на стълбовете е невъзможно, тъй като под земята има кабели с високо напрежение, а тротоарът граничи с оградата на частен имот. Разпоредено е обаче проектът да бъде коригиран, за да се осигури безпрепятственото преминаване по новия тротоар за майки с колички и хора с двигателни увреждания.

„Районната администрация е предприела мерки да се разшири покрай стълбовете с уширителни дъги, да бъде разширена пулосата на тротоара, така че да се отвори пространство, което позволява преминаването безпрепятствено на майки и на инвалиди“, каза инж. Сашо Димитров, заместник-кмет на район „Владислав Варненчик“.

Хората в квартала се притесняват, че разпределителните кутии на стълбовете са поставени ниско и са достъпни за децата.

Наредба позволява осветителни стълбове да се монтират по средата на тротоара, но при условие, че се спазят отстоянията, за да има осигурена достъпна среда за всички.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар