Още ГЕРБ: Цените на горивата у нас по-високи от тези в Германия и Австрия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цените на горива днес в Австрия и Германия са по-ниски от тези в България.

На места са и същите, но това нямаше да е така, ако тук акциза който плащаше производителя на държавата, беше същият който плащат в Германия и Австрия.

Ако акцизите бяха изравнени в целият ЕС, то в България определено щяхме да плащаме най – скъпото гориво, спрямо останалите страни, защото явно у нас някой изчислява нещата така както е угодно на монополистите и онези, които държат данъчните складове за съхранение на гориво.

И за незапознатите, ще кажем, че собствениците на тези складове са същите тези производители, които ни продават горива и от колонките на бензиностанциите си. За качеството на горивата в България, Германия и Австрия няма да пишем, защото на всички ни е известно, че нещата са в пъти в полза на хората, които потребяват горива в центъра на Европа.

Но искаме да знаем, как става така, че тук произвеждаме горива от най-евтиният петрол сорт “Урал” и имаме най – ниският акциз, а цените на горивата ни са същите като тези на германците и австрийците, които получават горива от по-скъпият сорт петрол “Брент” и имат по – висок акциз.

Също така не трябва да пропускаме и факта, че в Германия и Австрия един служител на бензиностанция получава между 1600 – 2100 евро заплата, докато в България получава едва 400 – 500 евро.

Така че някой някъде прибира една огромна сума пари всеки ден, естествено със знанието на всички държавни инстититуции, но както знаем, държавата в лицето на Борисов и правителството на Герб и Обединените патриоти няма как да се намеси, защото сме държава в която се спазват пазарните принципи и след като има търсене и потребление на тези цени, значи всичко е нормално.

Няма значение, че има държави в ЕС в които държавните органи контролират това нещо наречено спекула и корупция, също така имат и прокуратури и съдилища, които разследват и осъждат министри, премиери и президенти за това че покровителстват горепосочените неща.

В България явно това няма как да се случи, защото за всичко са виновни онези преди Борисов, които му съсипаха държавата…

 

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2020/01/blog-post_851.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар