Още ГЕРБ: 170 лева на ден за престой в болница на бебе и майка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Болница поиска 170 лева на здравно осигурено семейство, затова че е приела 10-месечното им бебе за един ден.

Случаят е от Ловеч, а семейството твърди, че детето им не е получило каквото и да е лечение. „Оплакванията на детето бяха силни болки в корема. Дойдохме в Спешното отделение и бяхме прегледани от д-р Стойчева.

Към нея нямаме никакви оплаквания. Много добро отношение получихме от нея”, разказа в предаването „Здравей, България” Силвия Монова, майка на 10-месечното бебе. Тя допълни, че след това тя и детето са били настанени в болница, откъдето на момченцето му поставили диагноза „остър ларингит”.

А на следващата сутрин лекар от болницата ги изпратил да търсят специалист по вътрешни болести на друго място. Преди това тя и съпругът й трябвало да платят престоя им, който е бил 170 лева за ден. Съпругът й твърди, че на детето не се извършвани никакви интервенции.

„Предложих им бебето да остане под лекарско наблюдение, щом се притесняват. Предупредих ги, че работим по клинични пътеки и трябва да останат най-малко три дни.

Клиничната пътека не се заплаща от НЗОК, ако се прекъсне престоя”, обясни д-р Добринка Стойчева.

Тя допълни, че на 10-месечното дете му е направена инхалация.

А цената на клиничната пътека, по която то е прието в болница била 500 лева. Родителите пък са категорични, че ще си търсят правата.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Още ГЕРБ: 170 лева на ден за престой в болница на бебе и майка

Вашият коментар