Още двама българи вече заемат глобални позиции във Viber

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наскоро в nixanbal.com ви разказах за Атанас Райков, който пое ролята на Старши директор развитие за ключовите пазари във Viber, а сега от компанията обявиха, че още двама българи от екипа в София заемат глобални позиции. 

Даниела Иванова влиза в ролята на Директор развитие за Европа в Rakuten Viber. Нейният фокус ще бъде върху растежа на бизнеса на компанията чрез установяване на иновативни процеси и нови възможности в маркетинга, PR комуникациите и продуктите на Viber.

Даниела Иванова, Viber

Даниела е стратегически консултант за използването и оптимизирането на кампании за привличане, ангажиране и задържане на потребители в дигитални платформи.

От Viber споделят, че професионалното й развитие включва също и глобална позиция, като маркетинг мениджър в централата на SoundCloud в Берлин. Тя завършва университета в Хага, Нидерландия с диплома по „Международен бизнес и мениджмънт“, а по-късно специализира „Дигитални стратегии в маркетинга“ в Нюйоркският университет, САЩ.

Момчил Еленков, Viber

Момчил Еленков е другият добър пример от българския екип на Viber. Той вече оглавява глобалното финтех развитие в Rakuten Viber и основната му цел е да добавя ключови финтех функции в приложението чрез създаване на мрежа от стратегически партньори. Фокусът му е върху BaaS доставчици или такива на платежни услуги и банки, както и компаниите, предоставящи комунални услуги, лоялни и кешбек програми.

Момчил има опит в телеком индустрията, както и B2B експертиза. Управлявал е мобилни продукти и услуги, CRM кампании във водещи телекоми и е прилагал стратегии за комуникацията към потребители.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар