Още един кмет с обвинение за купуване на вота, раздавал по 50 лв. за глас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кмет на община в област Стара Загора с инициали М.Ц. е привлечен към наказателна отговорност за купуване на гласове, съобщиха от прокуратурата.

Той е обвинен в предлагане и даване на имотна облага на различни лица с цел да ги склони да гласуват за опредена политическа партия и кандидат.

В съобщението се посочва, че в хода на разследването под ръководството на Софийска градска прокуратура са извършени претърсвания в населени места в областта. Намерени са парични средства в размер на 10 000 лева и списък с имена.

По време на разпитите свидетелите разказали за начина, по който били събирани от обвиняемия в ромската махала на населеното място, като М.Ц. им предлагал и давал суми в размер на по 50 лева за всеки, за да гласуват за конкретна политическа партия и кандидат.

Над 20 лица са потвърдили, че са получили сумата от 50 лева по време на масово раздаване на пари в махалата. Било им обещавано също разрешаване на проблеми с регулация на имоти и изграждане на водопроводна мрежа. Отправяни били и заплахи към тях, посочва прокуратурата.

Вчера в старозагорската община Гурково се проведе акция срещу купуването на гласове. На разпит бяха извикани няколко души, включително кметът на общината Мариан Цонев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар