Още един хрантутник с охрана от НСО…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Вместо да уволнят шефа на КПКОНПИ, заради очевидната измама с декларирането на луксозния му имот, управниците решиха да му дадат нова екстра – охрана от НСО.

Т.е. още един хрантутник ще ни струва няколко милиона на година, за да пазим ценното му чиновническо тяло.

С поправките на първо четене в антикорупционния закон се разшириха правомощията на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

До 5000 лева глоба ще получават хората, които са били призовани и не се явят пред антикорупционната комисия. Ако пък комисията прецени, че явяването не търпи отлагане, ще довежда призованите насила още в рамките на деня. Служителите на КПКОНПИ ще могат да носят маски и качулки.

Прие се и друго абсурно и супер скандално решение.
Общинските съветници няма да имат задължението да подават имуществени декларации.
Борис Ячев от “Обединени патриоти” възрази на това изключване на лицата от закона:
“И ние вече се опитваме още веднъж да сложим един административен, правен или политически, не искам да я кажа тази дума, но тя се налага от само себе си, чадър над тези важни фигури в местната изпълнителна и законодателна власт”.

Мотивът на вносителите Данаил Кирилов от ГЕРБ и Хамид Хамид от ДПС е, че така ще се избегне блокиране на системата на деклариране на лицата, тъй като общинските съветници са близо 5400 в цялата страна.

Този аргумент обаче е странен, защото в същото време над 130 хиляди дребни държавни служители са длъжни да подават декларации – вкл. младши експерти на по 20 години, от които не зависи нищо в управленски план.

Очевидно прост ГЕРБ и ДПС осигуряват чадър над общинските съветници, където се намират служби за едни от най-верните партийни кадри – да взимат пари, без да работят нищо.

Въпреки заявките на вносителите промените да бъдат оттеглени, днес Кирилов обясни какво следва между двете четения на закона:

“Вносителите сме заявили ревизия, в смисъл, не че оттегляме този въпрос, но го поставяме на сериозен дебат, тъй като той е дискусионен и той е дискусионен повече от една година”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар